Hyra bil på Arlanda

Det finns ett stort utbud av biluthyrningsfirmor på Arlanda. De företag som finns representerade är Sixt, Hertz, Alamo, Enterprise, Budget, National, Avis och Europcar.

Var?

boka en hyrbil på ArlandaSixt är beläget på lågprisparkeringen som är ansluten till flygplatsen. Alfa, Enterprise samt Alamo finns att nå precis vid Terminal 2. De övriga finns på flygplatsens speciella hyrbilsområde så det är enkelt för dig som vill ha hyrbil på Arlanda.

För att komma till de olika hyrbilsföretagen är det enklast att åka med de parkeringsbussar som trafikerar mellan flygplatsen och de platser där hyrbilarna finns på. De som vill till Avis, Europcar eller Budget ska söka efter bussen med namn Beta. Bussen går då från terminal 2,4 samt 5.

Vill man istället till Sixt är det bussen med namn Alfa som ska väljas. Den avgår från samma terminaler som Beta.

Både Alfa och Beta har mycket täta avgångar under högtrafiksperioderna.

Hur?

Vill du få tag på en hyrbil på Arlanda kommer du med säkerhet att lyckas. Med så många biluthyrare på samma ställe är det en extremt liten risk att de skulle vara slut på bilar. Men det betyder ändå inte att det är en rekommendation att hyra bilen på plats. Den som har möjlighet bör boka den i förväg. Då har man betydligt mer tid på sig att välja rätt bil och jämföra priser från flera olika bolag. Detta via någon sida på nätet som presenterar och jämför flera olika företag.

Den som inte har bokat i förväg rekommenderas ändå att utnyttja bokningsmöjligheten via internet. Ta fram telefonen, plattan eller datorn, koppla upp dig via gratis Wi-Fi på flygplatsen och jämför de olika företagen. Boka online och ta dig sedan till det företag där din bil väntar.

Eller Bilpool

Ett relativt nytt sätt att hyra bil på Arlanda är via bilpooler. Det finns två bilpooler representerade på flygplatsen och för att kunna hyra bil genom dessa krävs det att man är registrerad medlem. Däremot är utbudet betydligt mindre än hos hyrbilsföretagen. Bilpoolen Car2Go har tio stycken bilar här och Sunfleet har fyra. Är det billigare? Mycket beror på hur länge man behöver bilen. Men handlar det bara om någon enstaka timme är det ofta ett bra budgetalternativ.