Konferens vid Arlanda

Arlanda är Sveriges största flygplats och Nordens tredje med fler än 20 miljoner passagerare och omkring 230 000 starter respektive landningar årligen. hotell nära ArlandaEn flygplats är en naturlig mötesplats, inte minst en så stor flygplats som Arlanda. Därför är det smidigt och bekvämt att välja Arlanda för konferens. Att konferera på flygplatsen, eller i närheten av flygplatsen, skiljer sig inte mot att konferera någon annanstans i landet, däremot kan det vara effektivt och tidsbesparande, framförallt ifall konferensdeltagarna kommer från många olika delar av Sverige eller världen. Den stora fördelen med Arlanda är ju kommunikationsmöjligheterna – alla vägar bär till Arlanda, oavsett om man kommer med tåg, buss, bil eller flyg.

Konferera på själva flygplatsen

Arlanda flygplats erbjuder konferensmöjligheter för allt mellan 2 och 1000 personer. På Arlanda finns dessutom flertalet restauranger, möjlighet till shopping i taxfree och spännande aktiviteter för att både samla gruppen och ge erfarenheter för livet. Det kan exempelvis handla om hjärt- och lungräddning eller brandövning. Men även om det finns konferensmöjligheter på själva flygplatsen och det kanske känns som det allra närmaste valet, så kanske det också kan kännas bra att hitta en riktig konferensanläggning, kanske med möjlighet till övernattning på ett hotell nära Arlanda. Därför ska vi tipsa om några utmärkta konferensanläggningar alldeles i närheten av Arlanda flygplats. Flera av dem ligger antingen på gångavstånd från flygplatsen eller har gratis anslutningsbussar från flygplatsen för att ytterligare öka bekvämligheten.

Best Western Arlanda Hotellby

Best Western Arlanda Hotellby är en hotell- och konferensanläggning som endast ligger fem minuter från Arlanda flygplats och 30 minuter från Stockholm. Där kan man hitta fyra olika stora möteslokaler som passar för såväl små grupper som större grupper upp till 125 personer. Alla möteslokaler är utrustade med modern teknik och fritt internet. Det finns också möjlighet för videokonferens. Konferensanläggningen erbjuder fri transfer till och från Arlanda med egna bussar. Som mervärde erbjuder de alla sina gäster en välkomstdrink före middagen. Dessutom är Best Western Arlanda Hotellby ett av få hotell nära Arlanda som har inhägnad, tv-övervakad långtidsparkering. På hotellet finns 147 hotellrum och de är samlade på gården i 17 olika hus. Alla hotellrum har gratis trådlöst internet och platt-teve samt håller en bra standard. På restaurangen serveras såväl husmanskost som trerätters middagar med influenser från världens alla delar. På Best Western Arlanda Hotellby ligger fokus på service och personligt bemötande.

Clarion Hotel Arlanda

Om man bokar konferens på Clarion Hotel Arlanda så har man sin konferens direkt i anslutning till flygplatsen. Det finns nog ingen annan konferensanläggning och hotell som är närmare Arlanda än Clarion Hotel Arlanda. Det finns precis i anslutning till SkyCity och har 414 rum och 43 möteslokaler, varav en rejält stor bankettsal och 18 VIP-konferensrum. Lokalerna tar från 2 till 900 personer. Clarion Hotel Arlanda är ett förstklassigt hotell och självklart har alla möteslokaler den senaste tekniken. Där finns två restauranger, varav en ny topprestaurang med himmelsk utsikt och med smaker från Manhattan, tillagade med svenska råvaror. Dessutom finns en utomhuspool med en populär poolterrass.

Quality Airport Hotel Arlanda

Quality Airport Hotel Arlanda är ett populärt hotell som också har konferensmöjligheter. Det ligger endast fem minuter från flygplatsen. Det finns gratis transferbuss och fri parkering. Dessutom finns gym- och relaxavdelning. Hotellrummen är nyrenoverade och hotellet har ett attraktivt prisläge där även en generös frukostbuffé ingår i priset. Totalt finns det 228 rum. Det finns 25 välutrustade konferenslokaler som rymmer upp till 460 deltagare. Hela hotellet har trådlöst internet. En professionell konferensstab bidrar med allt som behövs för konferensen och anläggningen bjuder på mjukglass och popcorn. Konferensanläggningen har också en rad olika aktiviteter att erbjuda för konferensdeltagarna för teambuilding eller kickoff. Quality Airport Hotel Arlanda är klimatpositiva och på restaurangens meny hittar man mycket ekologiskt.

Nova Park Conference

Nova Park Conference ligger något längre från Arlanda än de övriga hotell- och konferensanläggningarna, men å andra sidan är det en förstklassig konferensanläggning för den som vill ha det bästa. Anläggningen ligger 12 minuter från Arlanda och där finns möjlighet till allt från gruppmöten till utställningar och mindre mässor. I spa- och relaxavdelningen Water Lounge finns bastu, jacuzzi, isbar och en sjöformad pool. Perfekt att koppla av i efter konferensens slut. Dessutom erbjuds många roliga och spännande aktiviteter. Hotellet har 117 hotellrum och det finns 9 konferenslokaler i storlekar från 6 till 300 personer samt 7 grupprum. Hela anläggningen har trådlöst internet via stadsfiber. På Nova Park Conference finns också en populär restaurang. Dessutom finns såväl handikapprum och allergirum. De är också Svanenmärkta.