Parkering & Transporter

Stockholm Arlanda Airport ligger cirka 42 kilometer från Stockholms centrum och cirka 36 km från centrala Uppsala. Från Stockholm centrum tar du E4 norrut och följer skyltarna mot flygplatsen. Från Uppsala, följer du E4 söderut och följer skyltarna mot flygplatsen.transporter på Arlanda

På Stockholm Arlanda Airport kan du parkera på flygplatsen – så du har alltid nära till din flygresa. Oavsett vilken terminal du reser från, är du alltid i närheten av din flygning när du parkerar på Arlanda. Boka och betala i förväg, och du är garanterad ett fritt utrymme på ditt valda område. Ju tidigare du bokar, desto gynnsammare priser på din parkering och ju mer alternativ kan du välja från. Men kom ihåg att du måste boka minst 24 timmar före avgång. Arlanda Service Center i Terminal 5 samordnar arbetet på flygplatsens parkeringsplatser. Det är öppet 24 timmar om dygnet, året runt. Här hittar du svar på dina frågor om parkering på Arlanda, inklusive till exempel vägbeskrivningar och prisinformation. De guidar dig också via ett internetbaserat bokningssystem eller via telefon, men kan inte göra bokningen åt dig.

Behöver du hjälp när du anländer eller när du ska åka, eller har du problem med självbetjäningsmaskinerna för betalning? Tryck på knappen som finns på varje ingång, utgång och självbetjäningsmaskin, för att tala med någon från Arlanda Service Center via en högtalare. Parkering på Arlanda är alltid säker. Alla parkeringsingångar och utgångar har kameraövervakning och alla parkeringsplatser patrulleras av personal från Arlanda Parkering och Securitas. På långtidsparkeringen finns även ett staket, väl upplyst och har ytterligare kameraövervakning. Glöm inte att låsa bilen och ta bort alla värdesaker. Parkeringsbolaget ansvarar inte för stöld eller skada på fordon eller egendom i fordon parkerade i Arlandas parkeringsmöjligheter. Parkeringsvakter patrullerar parkeringsplatserna för att lösa eventuella problem som du kan ha, inklusive enklare tekniskt stöd och 24-timmars service. Prata med dem eller kontakta kundtjänst om du behöver hjälp.

Om du landar på Arlanda som besökare i Stockholm så är det enklaste sättet att ta sig till city att åka taxi. Det är inte gratis direkt och räkna med att du får betala upp emot 600kr för en resa till ett bra hotell nära Globen. Det finns en mängd olika taxibolag att välja bland och vi rekommenderar Taxi020 eller Taxi Kurir.